Kadınların nefret ettiği ve ileri boyutta psikolojiyi etkileyen yüzde tüylenme problemi ile birçok kadın savaşmaktadır. Bunları sonlandırmak için lazer epilasyon yöntemi de dahil olmak üzere birçok yöntem kullanılmaktadır. Bu gibi yöntemlere başvurmadan önce evde bitkisel yollar ile bunlardan kurtulmanın yollarını aramalıyız. Bir sonuç görülemediği takdirde epilasyon yöntemi tercih edilebilir. Öncelikle hepimizin evinde bulunan yoksa bile aktarlarda çok kolay bulabileceğiniz zerdeçal bu konuda yardımcınız olacaktır. Bir miktar toz zerdeçal ile sütü karıştırarak yüzünüze uygulayın ve kıl olan bölgeye masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde tutun ve yıkayın. Başka bir tedavi yöntemi de mısır unudur. 1 yemek kaşığı mısır unu ile 1 yumurta akını karıştırarak kıl olan bölgeye uygulayın ve bunu haftada en az 3 kez uygulayın.
Bitkisel Yöntemler İle Tüylenmeler Bitecek
Zamanla yüzünüzdeki kılların azaldığını göreceksiniz. Bal ve limon her soruna iyi geldiği gibi içindeki asit sayesinde kılların çıkmasını da engelleyecektir. Birkaç damla limonu bala karıştırıp yüzünüze uygulayın ve ılık suyla yıkayın. Sonucu göreceksiniz. Yüzdeki aşırı tüylenme ne yazık ki kadınlarda güven problemi yaşamalarına yol açmaktadır. Kalabalık ortamlardan kaçınmalarına yol açmaktadır. Bazı kadınlar aşırı tüylerini belli aralıklarla kuaförlere giderek ağda yaptırmaktadır. Ama bunlar geçici çözümlerdir. Kalıcı olması için öncelikle bitkisel yöntemleri değerlendirmeli ve sürekli olmasını sağlamalısınız. Sonrasında ise lazer operasyona yönelebilir ve bu sorundan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.
Tüylenme Sorununu Ortadan Kaldırın
Her sorunun bir çaresi olduğu gibi bunun da olduğunun bilincine varmalı ve bununla yaşamak yerine çözüm bulmalısınız. Eğer yüzdeki tüyleriniz az ise almak yerine sarartmak da etkili bir yöntemdir. Ama eğer fazla ise sarartma yöntemi hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Bu tür tüylenmeler hormon bozukluğundan ya da başka hastalıklardan da oluşuyor olabilir bunun için öncelikle bir cildiyeye giderek sebebini öğrenmenizi ve ona göre bir çözüm aramanızı tavsiye ederiz. Bu rahatsızlık kalıtımsal bir durum da olabilir. Stres de kıllanmayı arttırabilir. Sebebi araştırılmalı ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Böylece çok daha etkili bir sonuç alınacaktır. Menapoz dönemindeki kadınlarda da hormon değişikliği nedeniyle bu sorun sıkça görülmektedir.